Laden

Toegangsweg wordt gemaakt

Toegangsweg DPM wordt gemaakt van beton en graskeien

Na twee jaar een bouwweg van puinverharding te hebben gehad is het nu tijd voor de definitieve weg in de Peinder Mieden.

Eind 2018 is door de infra-aannemer van de Gemeente in De Peinder Mieden een tijdelijke bouwweg van puinverharding aangelegd waarmee alle kavels te bereiken zijn. Daarna is door de gemeente een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de voorgestelde half-verharding die gewenst was voor het plan.
Tenslotte kwam de gemeente, na intern onderzoek en werkbezoeken aan paden waar de initieel voorgestelde materialen werden gebruikt , tot de conclusie dat de verkeersbelasting toch te hoog zou zijn voor een dergelijk pad. De onderzochte half-verhardingen voldeden niet voldoende in sterkte en zijn beter geschikt voor fietspaden en boerenpaden waar incidenteel een aantal auto's of trekkers over rijden. Zo anders is het in De Peinder Mieden; bewoners moeten van en naar hun huis en gasten, leveranciers en pakketbezorgers gebruiken de weg natuurlijk ook. Kortom een hogere intensiteit dan een fiets- of boerenpad. Daarom is gekeken naar beton als alternatief. Beton is natuurlijk minder natuurvriendelijk maar gaat erg lang mee. Door de lange levensduur is het een behoorlijk duurzaam alternatief.

Er is gekozen voor een smal wegprofiel van twee meter beton met aan weerszijden een strook met graskeien van een meter. Op deze manier ontstaat een smalle strook verharde weg met een passeermogelijkheid van half-verharding.

Afgelopen en aankomende weken zal de, door de gemeente geslecteerde, aannemer de rest van de betonweg worden gestort waarna de graskeien worden geplaatst.

Verwachting is dat de complete weg gereed is voor de zomervakantie 2021.

Geen reacties


Reageren?

This thread has been closed from taking new comments.
TOP