Laden

Droog, maar wel mooi

Ondanks de huidige droogte, waarbij het grondwaterpeil een eindje gezakt is, kunnen we toch genieten van een uitbundige flora (en daardoor ook fauna) in de Peinder Mieden. Door het gehele gebied zijn prachtige planten en bloemen te vinden. Op een aantal plaatsen zijn door de beheerder stroken met grond/gras gefreesd en deze zijn ingezaaid met een zaadmengsel om diverse diersoorten en insecten aan te trekken. Hoewel de grassen hun uiterste best doen om weer te overgroeien zijn de zaden redelijk tot goed gekiemd. Dit geeft een mooi aangezien met diverse vormen en kleuren waar dan dus ook bepaalde dieren meer op af komen.

Momenteel is het heel droog en het plas-dras gedeelte (DPM uiterste zuid-westen, Burmaniasloot - Opeinderkanaal) begint ook droog te vallen. Er is besloten niet in te grijpen door water in te laten maar de natuur op z'n beloop te laten. Ook in dit deel van het gebied zal weer genoeg gebeuren in de natuur.

De leembulten rondom de "poel" zijn ook verwijderd en uitgereden naar de zuidkant van De Peinder Mieden om te dienen als verhoging en fundering van het fietspad dat in 2023 zal worden aangelegd en zal lopen vanaf het begin van de kletten tot de kruising Burmaniasloot en Opeinderkanaal. Daar zal een pontje gerealiseerd worden dat de fietsers over kan zetten naar de westzijde van het Opeinderkanaal.


Reageren?

This thread has been closed from taking new comments.
TOP